torstai 31. lokakuuta 2013

Nokia skarppaa viime hetkillä

Nokian tuotekehitys on ottanut isoja harppauksia viime kuukausina. Valokuvauksen harrastajana ei voi kuin ihailla niitä uusia valokuvauksen keinoja, mitä Nokia meille on tarjonnut. Ja kaikki tuo sataa jatkossa Microsoftin laariin.

Analyytikot tuntuvat olevan liikuttavan yksimielisiä siitä, että puhelimien myynti oli oikein Nokialta. Jospa protestoisin. He puhuvat peruutuspeiliin katsomalla. Pitäisi osata katsoa myös eteenpäin. Tero Kuittinen (Forbes) rapakon takana oli aina ensimmäisenä kertomassa pessimistiset uutiset, kun Nokia yritti pinnalle Lumioilla. Nyt hän on kääntänyt kelkkansa täydellisesti ja moittii puhelinten myyntiä Microsoftille. Onko hänellä jotain tietoa, jota muilla ei ole?

Kun nyt saan refocus-ominaisuuden Lumia 920-puhelimeeni, niin olen todella positiivisesti ällistynyt. Ensin jälkikäteiszoomaus ja nyt jälkikäteistarkennus! He tekevät kameralle kaikkea sitä, mitä on odotettu kymmeniä vuosia. Ja kaikki tämä puhelimessa!

Kun Anssi ”Vanjoking” Vanjoki nauratti meitä muutama vuosi sitten sanomalla, että älypuhelin korvaa kohta järjestelmäkameran, niin nyt voisi sanoa, että nauru on hyytynyt laimeaksi hymyksi.

Lumioiden suhteellinen ”heikkous” on ollut Microsoftin käyttöjärjestelmä. Nokia on näyttänyt, että itse tuotteen tekijänä se on huippuluokkaa. Ja kyllä sovellusten määräkin riittää 90 prosentille käyttäjistä.

Nokialla on nyt kaikkiin älypuhelinhintaluokkiin puhelimet ja useimpiin jo edelleen kehitellyt versiot alkuperäisistä malleista. Jos lasketaan kehittyneet Asha-puhelimet älypuhelimiksi niin kuin minun mielestäni pitää laskea, on Nokia myynyt kolmannella kvartaalilla noin 15 miljoonaa älypuhelinta. Nokiaa yritetään taklata älypuhelinmääritelmällä. Se on saavuttanut upeasti Applea ja on nyt selvästi puhelinmarkkinoiden kolmanneksi suurin valmistaja ja kaikki puhelimet huomioiden kirkkaasti kakkonen. Miksi näitä asioita ei haluta tuoda esille nykyistä paljon selvemmin?

PS

Katsoin juuri kristallipallostani, minkälainen on Microsoft-puhelinten tulevaisuus. Näyttää hyvältä. Tosin näkyvyys ulottuu vain 12 kuukautta eteenpäin.

www.historiajatkuu.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti