sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Tapaus Jack Ruby – pikainen matka ihmismielen syövereihin

Tapahtumien kulku monen mielestä oli seuraava: Lee Harvey Oswald murhasi salaliiton osana presidentti Kennedyn. Murhan toimeksiantajat palkkasivat Jack Rubyn hiljentämään Oswaldin. Selkeä salaliittokuvio, turha sitä on kieltää! Oman kantani esitän tämän kirjoituksen lopussa.

Yritän pureutua Jack Rubyn sielunelämään Kennedyn murhaa tutkineen Warrenin komission (nimi tulee komissiota johtaneen korkeimman oikeuden puheenjohtajan Earl Warrenin mukaan) raportin avulla. Rubya kuultiin todistajana tuntitolkulla. Kuka tahansa voi lukea raportin netistä (Testimony Of Mr Jack Ruby) . Kuinkahan moni salaliittoteorioiden kannattajista on muuten lukenut Warrenin raporttia? Taitavat olla harvassa. Kun on päättänyt etukäteen, että kysymys on salaliitosta, Warrenin komission seuraaminen kuulostaa naivilta, onhan komission työ salaliiton peittelyä. Minusta se on asiallinen raportti.

Todistajavastauksissaan Ruby valaisi laveasti tekemisiään ja kertoo tapaamisistaan lukuisten henkilöiden kanssa ennen Oswaldin murhaa. Kyseisillä henkilöillä ei ollut mitään tekemistä itse murhenäytelmän kanssa. Luonteensa mukaisesti Ruby nautti saadessaan pitkittää keskustelua: ”onko aikataulullisia kiireitä?”. Pitihän hänen saada tärkeässä roolissaan kertoa kaikki yksityiskohdat, jotta komissio saa kokonaiskuvan tapahtumista! Kuuntelemassa häntä olivat komission jäsenten Warrenin ja Gerald Fordin lisäksi puolen tusinaa komission työntekijää ja asianajaa.

Miten Rubyn murhateko tapahtui?

Ruby oli Kennedyn murhan jälkeen suuren mielenkuohunnan vallassa. Tätä vakuuttivat kaikki todistajat. Hän mm. pani kiinni striptease klubinsa kolmeksi päiväksi ja ihmetteli, kun muut eivät tehneet samoin. Kennedyn murhan (perjantai) jälkeisenä sunnuntaina hänen piti olla klo 11.00 poliisiasemalla (jossa hänen tapanaan oli norkoilla), kun Oswaldia oltiin siirtämässä toiseen paikkaan (tyhmää kyllä, poliisi oli kertonut aikeen ja paikka oli täynnä median edustajia). Ruby oli pankissa maksamassa alaisensa strip-tease tanssijan palkkaa juuri tuolloin. Oswaldin kuljetus oli kuitenkin myöhässä ja Ruby osui paikalle juuri oikeaan aikaan autohalliin klo 11.20. Tapahtui historian ensimmäinen murha TV-kameroiden edessä.

Jack Ruby nautti luonteensa mukaisesti keskipisteenä olemisesta Warrenin komission edessä. Aiemmin hän kieputti pikkuseurapiiriä Dallasissa yökerhon omistajana. Hän oli kaikkien kaveri. Nyt hän pyöritti todella isoa koneistoa; hän pyöritti koko mediamaailmaa. Tämäkään ei riittänyt, hän vaati Earl Warrenilta toistuvasti pääsyä presidentin puheille. Hän ei voinut kertoa suurta salaista asiaansa Dallasissa, koska hän ja hänen lähimmäisensä olivat vaarassa. Oli päästävä suoraan Lyndon B. Johnsonin pakeille. Kun Warren oli kuulustelun jälkeen lähdössä Washingtoniin yritti Ruby (joka oli vankilassa Oswaldin murhan johdosta) päästä samaan kyytiin päästäkseen tapaamaan presidentin! Earl Warren torjui ehdotuksen asiallisesti.

Mitä Ruby olisi kertonut presidentille? Käsitän, että hän olisi paljastanut todella suuren salaliiton jonka tarkoitus oli tuhota juutalaiset. Presidentti Kennedyn murha oli avaus isoon kaappaukseen, jossa koko liittovaltio otetaan haltuun. Tarkalleen ottaen hän sanoi näin Earl Warrenille: ”Juutalaisia ollaan parhaillaan tuhoamassa. Koko maa joutuu uuden hallituksen valtaan ja minä tiedän, etten elä niin kauan, että näen teidät elävänä (tämän jälkeen)”. Ja heti perään hän totesi: ”On hyvin vakava tilanne. Luulen, että on liian myöhäistä pysäyttää sitä”. Warren ilmoitti tyyneytensä säilyttäen, että hän olettaa Rubyn olevan vakavissaan….

Unohtakaa siis kaikki pikkusalaliitot (KGB, CIA, FBI, Mafia, Kuuba…..). Ruby tarjosi murhan selitykseksi todella isoa paukkua, valtavaa juutalaivastaista salallittoa. Mutta tämä oli päästävä kertomaan suoraan presidentille. Warrenin komissiolle hän ei kertoisi salaisuuksiaan.

Ruby täytyisi irrottaa hänen ikiomasta salaliittoteoriastaan, jotta lukemattomat muut salaliittoteoriat saisivat oikeuden jäädä eloon. Ongelma on siinä, ettei Rubya voida irrottaa hänen omasta salaliittotarinastaan. Itse asiassa Rubyn esittämä salaliitto ei ole teoria, se on fakta nähtynä hänen psyykkeensä kautta.

Kehen Rubya voisi verrata? Minulle tulee heti yksi henkilö mieleen ja se on Lee Harvey Oswald. Miesten luonteenlaadussa oli toki eroa, sillä Ruby oli suupaltti ja Oswald niukkasanainen yksinolija, mutta muuten täsmää: molemmat olivat psyykeltään epävakaita. Avainasian sanoi varmaan Lee Harvey Oswaldin veli Robert L. Oswald, joka totesi veljestään: ”ei ollut mitään salaliittoa. Salaliitto oli Lee Oswaldin päässä”. Koko tässä saagassa oli mielestäni kaksi salaliittoa: toinen oli Oswaldin päässä ja toinen Rubyn päässä.

Olen valmis muuttamaan mielipidettäni, jos vakuuttavasti osoitetaan, että tapahtumien kulku poikkeaa esittämästäni.

PS

En tietenkään pysty lopettamaan Kennedyn salaliittoteorioita. Warrenin komissio on helppo sylkykuppi. Sitä syytetään edelleen 50 vuoden jälkeen siitä, ettei se tutkinut riittävän perusteellisesti kaikkia asianhaaroja. On selvää, että CIA:lla ja FBI:llä oli muita operaatioita esimerkiksi Kuubaa vastaan, joiden ei haluttu paljastuvan Kennedy-tutkijoille (ja joilla ei ollut mitään tekemistä Kennedyn murhan kanssa). Ne pimitettiin murhatutkijoilta. Myöhemmin kymmenien vuosien kuluessa salaisia asiakirjoja on löytynyt ja niiden pimittäminen on liitetty sujuvasti salaliittoteorioihin…. Esimerkiksi Philip Shenonin uusi kirja A Cruel and Shocking Act” näyttää olevan varsinainen uusien salaliittoteorioiden sylttytehdas, vaikka itse kirja pidättyy konkreettisilta syytöksiltä. Se vain vihjailee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti