lauantai 8. helmikuuta 2014

Pihapiirin lintuja helmikuussa 2014

On aika käydä läpi lintulaudan vieraat tänä talvena. Talitinttien lukumäärä on suhteessa muihin lintuihin ylivoimainen. Alkutalvesta juuri muita ei näkynytkään. Vasta nyt parin viikon sisällä on ilmaantunut muita vieraita.

Käpytikka on vain piipahtanut ruokintapöntöllä. Muita harvinaisempia on mustarastas. Aivan viime päivinä on paikalle ilmaantunut keltasirkku, jopa melkoisena parvena.

Keltasirkku kuvattuna ikkunan läpi

Arka närhi on jo hyvin tavanomainen, samoin fasaani. Silloin tällöin ruokintapaikalla vierailee myös harakka.

Mutta missä ovat viime talven mukavat pikkulinnut, urpiaiset ja kuusitiaiset? Jopa sinitiaiset puuttuvat. Samoin punatulkku on ollut tänä talvena hyvin harvoin näkyvillä. Mistä moinen johtuu? Veikkaisin, että talven edetessä lajivalikoima suurenee.

Isommat linnut (närhet, fasaanit) ovat täysin talitinttien pudottamien auringonkukan siemenien varassa. Olen silloin tällöin puhdistanut omenapuun alusen tautien välttämiseksi. Myös punatulkut ja keltasirkut syövät maasta.

Kauralyhde ei ole niin suuri suksee kuin kuvittelin. Jos talitintti saa auringonkukan siemeniä, ei se juurikaan mene lyhteelle. Ilokseni nyt ilmestyneet keltasirkut ovat joukolla lyhteen kimpussa.

Seurataan tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti