Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak päästi suustaan varsinaisen sammakon ehdottaessaan, että lapsilisät olisi poistettava, koska ne tukevat "heikomman aineksen lisääntymistä". Jos tämä mielipide olisi lausuttu ääneen ennen vaaleja olisivat poliittiset vastustajat saaneet siitä vahvan lyömäaseen.
Ei kannanottoa tietenkään voi perustella mitenkään vaalien jälkeenkään. Tosin Schubak yritti jälkikäteen selitellä, että lapsilisillä tuetaan sellaisten ihmisten lastensaantia, jotka eivät pysty tarjoamaan lapsilleen hyvää elämää. Vai niin. Selitysyritys oli onneton. Selittely päinvastoin alleviivaa sitä, että Schubak oli tosissaan.
Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ja Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen sanoutuivat kiireesti irti Schubakin mielipiteestä. Oli pakko.
Tähän on tultu: olemme lähellä natsisaksan rotuoppeja. Kysymys ei ollut kenen tahansa äärioikealla olevan hihhuliryhmän mielipiteestä, vaan vakavasti otettavan poliittisen ryhmän (Suomen suurin puolue tällä hetkellä !) nuorten varapuheenjohtajan mielipiteestä…….
Turhaa on ollut kaikki kansansivistystyön eteen tehty työ! Schubakin köyhät pysyvät staattisesti köyhinä! Juuri kansansivistystyöllä on ollut se mahtava vaikutus, että sosiaalinen nousu on Suomessa mahdollistunut. Tohtori Pilvi Torstin juuri ilmestynyt tutkimus ”Suomalaiset ja historia” osoittaa, miten suuri määrä suomalaisista liputtaa - 100 vuoden historian näkökulmasta - perusopetuksen puolesta.
Tietenkään tässä ei ole kysymys vain heikoimmista lähtökohdista tulevien ihmisten kouluttamisesta. Kysymys on syvästi inhimillisestä lähestymistavasta. Suomalainen graniittiin hakattu periaate on ollut: kaikkia ihmisiä tarvitaan. Schubak haluaa rikkoa tämän periaatteen.
Perusopetus, päivähoito ja lapsilisät ovat oleellinen osa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Haluan nimenomaan korostaa, että nämä ovat kaikkia suomalaisia koskevia palveluja. En hyväksy ajatusta, että hyvätuloisille ei maksettaisi lapsilisiä. Nyt on kysymys hyvinvointiyhteiskunnan perusperiaatteista. Kysymys on universaaleista palveluista. Jos osia palvelukentästä rikotaan, rikotaan myös kokonaisuus.
Tähän on välttämätöntä kytkeä laajempi näkymä. Kirjoitin jokin aika sitten blogikirjoituksen ”Onko Suomeen syntymässä uusoikeisto?”, jossa ennakoin tämäntyyppisiä mielipiteitä (tosin arvaamatta, että edetään näin pitkälle). Viimeisten 12 kuukauden aikana on tapahtunut runsaasti ylilyöntejä Schubakin taustayhteisön suunnasta. On pakko kysyä, mistä moinen johtuu?
On tietenkin haluttu profiloitua. Työväenpuolue kokoomuksen oikea reuna haluaa irtiottoja. Luonnollisesti se on sallittua, Schubakilta vain karkasi mopo täydellisesti. Suomesta puuttuu vakavasti otettava oikeistopuolue. Eikä sitä tietenkään muodostukaan schubakilaisella ohjelmalla.
Onko hyvinvointiyhteiskuntaan kyllästyminen levinnyt laajallekin ? Wahlroosilainen enemmistön (lue: kansanvaltainen yhteiskunta) harjoittama tyrannia on julistettu hänen besseller-kirjassaan syylliseksi ongelmiin. Siltä pitäisi pystyä suojautumaan. Wahlroosin kirja julistaa epäpyhää kolminaisuutta, joka muodostuu demokratian rappeutumisesta, hyvinvointipalvelujen tuhlaavuudesta ja eliittiin kohdistuvasta enemmistön vainosta. Eliitti tavallaan pyrkii Wahlroosin johdolla luomaan ”ammattiyhdistyksen” itselleen.
On syytä vakavasti käydä keskustelu hyvinvointiyhteiskunnan periaatteista. Puoli- tai kokovillaiset mielipiteet eivät voi olla debatin pohjana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti